R.I.P Joey Ramone

Joey Ramone, född Jeffry Ross Hyman den 19:e maj 1951, dog den 15:e april 2001, så det är 10 år sen idag. Även om jag var alldeles för liten för att fatta nåt om musik så är det ändå ganska breathtaking att det har gått så lång tid!

Han började som trummis i The Ramones men fick ta över som sångare efter basisten (Dee Dee) som inte kunde sjunga och spela bas samtidigt. Joey är igenkänd som punkrockens gudfader, frontmannen i Ramones och han hade sin egen stil med sången som inte liknar någon annan och ingen har kunnat göra något liknande.

Han led av tvångssyndrom och paranoid schizofreni och hade kroniska fysiska sjukdomar om jag har förstått det rätt. Han blev mobbad i skolan och hade det tufft hemma och ingen kunde någonsin tro att han skulle skriva historia inom musiken.



1994 drabbades Joey av lymfoma (cancer i lymfkörtlarna) som är obotligt men trots det var han övertygad om att han skulle överleva och han kämpade i 7 års tid fram till sin död. Sista konserten med gruppen Ramones hölls i New York år 1996 och han producerade och skrev låtar i sidan om. De sista 4 dagarna i hans liv vägrade han att bli matad av slangar för han var rädd att det skulle skada hans stämband. Söndagen den 15:e april 2001 när han låg i sin dödsbädd lyssnade han på U2 och den sista låten han hörde innan han dog var "In a Little While". År 2002 blev gruppen Ramones intagna i Rock N Roll Hall of Fame och det året släpptes Joeys soloplatta "Don't Worry About Me" som han hade jobbat med de sista månaderna i sitt liv. Den producerades av hans yngre bror Mickey Leigh och deras mamma Charlotte Lesher (1926-2007).

U2 - In a Little While



Joey Ramone - Don't Worry About Me



R.I.P Joey
You are greatly missed!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0