R.I.P Joey Ramone

Joey Ramone, född Jeffry Ross Hyman den 19:e maj 1951, dog den 15:e april 2001, så det är 10 år sen idag. Även om jag var alldeles för liten för att fatta nåt om musik så är det ändå ganska breathtaking att det har gått så lång tid!

Han började som trummis i The Ramones men fick ta över som sångare efter basisten (Dee Dee) som inte kunde sjunga och spela bas samtidigt. Joey är igenkänd som punkrockens gudfader, frontmannen i Ramones och han hade sin egen stil med sången som inte liknar någon annan och ingen har kunnat göra något liknande.

Han led av tvångssyndrom och paranoid schizofreni och hade kroniska fysiska sjukdomar om jag har förstått det rätt. Han blev mobbad i skolan och hade det tufft hemma och ingen kunde någonsin tro att han skulle skriva historia inom musiken.



1994 drabbades Joey av lymfoma (cancer i lymfkörtlarna) som är obotligt men trots det var han övertygad om att han skulle överleva och han kämpade i 7 års tid fram till sin död. Sista konserten med gruppen Ramones hölls i New York år 1996 och han producerade och skrev låtar i sidan om. De sista 4 dagarna i hans liv vägrade han att bli matad av slangar för han var rädd att det skulle skada hans stämband. Söndagen den 15:e april 2001 när han låg i sin dödsbädd lyssnade han på U2 och den sista låten han hörde innan han dog var "In a Little While". År 2002 blev gruppen Ramones intagna i Rock N Roll Hall of Fame och det året släpptes Joeys soloplatta "Don't Worry About Me" som han hade jobbat med de sista månaderna i sitt liv. Den producerades av hans yngre bror Mickey Leigh och deras mamma Charlotte Lesher (1926-2007).

U2 - In a Little While



Joey Ramone - Don't Worry About Me



R.I.P Joey
You are greatly missed!


Byta linje?

Tjotjo!

Förutom skola då så har jag varit på teaterettornas uppvisning och dom spelade upp några scener som dom har övat på under året. Har världens finaste fästmö (förklaring kommer) i den klassen och hon var så duktig!

Fästmö: Jag och min kära vän Li träffades i somras och vi blev riktigt bra kompisar och vi fick en helt sjuk idé om att köpa godisringar och "förlova oss", så vi är förlovade. Vi är inte homosexuella, inte för att det är nåt fel på det!

Annars är jag bara rent allmänt trött på skolan. Jag är omringad av idioter och det är bara stress och mer stress hela tiden och allt känns bara fel. Vill byta till estet men farsan säger bara näääääeeeeeej!!! Inte hans liv ju! xD What to do, what to do?

Dagens låt:

It's Not My Place (In the 9 to 5 World) - The Ramones

Kan inte lägga in videon här så jag länkar den istället. Enjoy!

http://www.youtube.com/watch?v=7s2HY1PRSFA

Sam språk... jawohl!

Heute es ist Montag. Är tyska för svårt? Synd! Men skitsamma!

Inget speciellt med idag förutom att jag måste skriva en jävla krönika och lämna in den ikväll... Fuck! Och lite andra små dilemman i skolan är ju inte så värst roligt heller men det får lösa sig på ett eller annat sätt! Det ska gå! :)

Till min stora förvåning när jag kom hem idag så låg det en skjorta till mig på bordet i vardagsrummet med Joey Ramone på! :D Gissa om jag blev glad! Den är så fin!



Fin va?! I love it! :)

Song of the day!

See My Way
med Joey Ramone och hans yngre bror Mickey Leigh! Två korta verser, två korta refränger och sen ett jävla långt gitarrsolo som faktiskt går mig lite på nerverna och sen sista versen och refrängen börjar strax efter 03:08. Om gitarrsolot inte pallas så klicka dit direkt då. Men är det första gången rekomenderar jag att lyssna genom hela!



Nu ska jag skriva på den där jäkla krönikan!

Ciao tutti! (Då slängde man in lite italienska där också...)

Frukost är vitkigt!

... Och gott också! När man är sugen på en ostmacka och så är ens favoritost slut och kvar finns äcklig herrgårdsost... Då blir man lite sur, va? Jo, precis! Helt plötsligt hittar man ett paket med cheddarost! Lägg på skiten på mackan och värm den och mums filibabba, där har du den perfekta frukosten! I want MORE!!!

Män duh!

Joh! Då blev det kväll då och så har man fått besök av morföräldrarna. Trevligt värre! Morsans och morfars vanliga argument om Sveriges politik idag. Dom ska skrika på varandra om att dom faktiskt håller med... Så jävla drygt!

Morfar: "På min tid var det riktiga sossar som styrde och allt var mycket bättre! *morr morr*"
Mamma: "Jaaa jag håller med moderaterna är bara skit!!! *morr morr*"

Om det inte är uppenbart så är dom sossar... Det är nog jag med egentligen för jag HATAR alliansen men vafan... Hela jävla politiksystemet i det här jävla landet är smörja. Som min morfar alltid säger: "Det ska vara kulor och krut!". Spräng skiten! I dagsläget är jag liberal och bryr mig inte för fem öre.

Pleasant dreams!

Hey ho let's go!

Tjabba tjena hallå!

Ja, detta är min blogg då. Har haft tre bloggar tidigare men avslutat dom för mitt intresse för dom försvann. Nu gör jag ett nytt försök med en helt annan stil som har förändrats med mig under tiden då jag varit oaktiv så jag kan väl börja med att berätta att detta är bara en personlig blogg men inte för personlig. Det absolut mest privata kommer inte upp här med tanke på att detta är ju faktiskt internet och vem som helst kan ta sig in här... Sen så tänkte jag skriva lite kort fakta om mig själv i punktform. Förklaringar är överskattade!

Namn: Malin
Smeknamn: Mal, Mighty Mal, Mal Vicious, Malle, Mallan etc... Föredrar Mal.
Ålder: 18
Intressen: Estetiska aktiviteter, väldigt mycket musik. Spelar gitarr (både akustisk och el), ukulele och vill börja med munspel. Skulle vara häftigt att vara en multispelare. Annars är jag dansare och tecknar ganska mycket.
Musik: Hårdrock av olika slag! Däremot klarar jag inte av för mycket growling eller låtar där dom bara skriker och har sig... Det blir jag bara stressad av!
Favoritband: Alice Cooper och Ramones!!!!

Det får duga för nu. Jag pallar inte att fixa någon speciell design nu. Det får vänta! Medans kan jag ju bjuda låtar från mina favoritband.

Alice Cooper - I'm So Angry




The Ramones - Bonzo Goes to Bitburg (My Brain is Hanging Upside Down)



Tack och hej för den här gången! Ska nöta med designen nån gång...

RSS 2.0